Hogyan legyél az esküvői lagzik, bálok sztárja? - Friss élmények a nyári esküvői szezonból

Friss élmények a nyári esküvői szezonból

Nemrégiben e sorok írója volt olyan szerencsés, hogy nyáron több esküvőre is meghívást kapjon, és ott lehessen a rokonok, barátok Nagy Napján.

Hogy mi köze ennek a tánchoz? Első ránézésre semmi, hiszen az esküvők az ifjú párokról szólnak. No de a polgári/templomi esküvő után következik a lagzi, ami az evés-iváson és a friss házasok nyitótáncán kívül nem lehet teljes a násznép mulatozása nélkül.

A remek hangulatot azonban könnyedén elronthatja, ha párunkkal vagy éppen önmagunkban egész este az asztalnál kell kuporognunk és hallgatni a jobbnál-jobb zenéket, figyelni a lelkesen táncoló párokat és arra a kérdésre, hogy „miért nem jössz táncolni?”, különböző történeteket kitalálni: A „nem érzem jól magam” vagy a „fáj a lábam”-tól egészen addig, hogy „mert nem tudok táncolni…”

Ezek a mondatok sajnos elég gyakran hangzanak el mai fiatalok szájából.

Ráadásul az esküvőkön a legtöbb esetben nagyon változatos zenék szólhatnak a moderntől a mulatósig, illetve a latintól a lassabb, érzelmes dalokig. Így hiába emlékszünk a szalagavatós keringő lépéseire, hiába tudunk egyedül kiválóan táncolni, sőt hiába vagyunk egy bizonyos táncfajta ismerői, felkérni egy Hölgyet (legyen az akár a menyasszony, egy testvér, nagynéni, barátnő, de akár egy ismeretlen) vagy Hölgyek esetében táncolni egy Úrral esélytelennek tűnik, illetve csak bizonyos dallamokra működhet.

Ilyenkor kimondottan jól jöhet egy olyan univerzális tánc, amelyet szinte minden zenére, kevés lépésből összeállítva, mégis látványos forgatásokkal, döntésekkel lehetséges táncolni. Ha ilyen táncot keresel, a Ceroc a neked való! Ezt a saját tapasztalatom is igazolja, hiszen párommal már több éve járunk Ceroc tanfolyamra, táncestekre, így az alapvető társastáncokkal ellentétben mindegy milyen jellegű zene szólt, eddig szinte valamennyire működtek az itt tanult jól bevált lépések, sőt másokat is nagyon könnyű volt megtanítani a figurákra.

Uraim, abban a pillanatban, hogy egy-egy esküvőn felkérnek egy-két Hölgyet táncolni, nem csak egy jó hangulatú, pörgős és élményekben gazdag esküvői lagzi emlékét őrizhetik meg, hanem egy csapásra belophatják magukat a Hölgyek szívébe is. Felkérni egy Hölgyet ugyanis egyáltalán nem ment ki a divatból, sőt!

És Hölgyeim, nincs annál jobb érzés, amikor egy Úr őszintén megdicséri Önöket, hogy milyen kellemes és könnyű volt Önöket vezetni, új figurákat megtanítani és együtt mulatni.

Tehát legyen szó akár egy esküvőről, bálról, céges buliról vagy egy szilveszteri rendezvényről, soha nem árt, ha van a tarsolyunkban egy-két jó lépés és egy kis tánctudás, hogy kiválóan érezzük magunkat, esetleg új ismerősöket szerezzünk.