5 szupertitkos tipp, hogy te legyél a Tökéletes Táncpartner - amit a tánctanárok sosem mondanak el neked

5 szupertitkos tipp, hogy te legyél a Tökéletes Táncpartner

Lelke mélyén minden tánciskolai tanítvány arra vágyik, hogy ő legyen A Tökéletes Táncpartner. Tökéletesnek lenni sosem könnyű feladat, de mi összeszedtünk pár tippet, ami segíthet, hogy nagyon közel kerülj hozzá:

1. A ruházatod legyen mindig kifogástalan: a rendezetlen, hiányos, koszos, elnyűtt stb. öltözék alapvetően igénytelen benyomást kelt. Javaslat: Öltözz az igénybevételnek és az alkalomnak megfelelően.Ha fiú vagy, kerüld a rövidnardágot és az ujjatlan pólót, ne adj’ isten atlétát, ezek nem tánciskolába valók; ha hölgy vagy, érdemes követni a kevesebb=több szabályt. No nem a kevesebb ruha többet mutat, hanem a kevesebbet mutatás több titokzatosság, érdekesség elvét. :) Fontos, hogy ne a ruháddal legyél elfoglalva, ha valamit folyton igazgatni kell, akkor nincs helye táncórákon.

2. A modorod legyen mindig kifogástalan: a harsány, kérkedő, vagy éppen túlzottan rámenős viselkedéssel garantáltan negatív megítélésre tehetsz szert a társaid körében. Mindig legyél figyelmes és udvarias, és tudd, hol a határ a flört és a zaklatás között.

3. Gyakorolj sokat: ha nincs is rendszeres párod, akivel gyakorolj, otthon a tükör előtt is próbálkozz, hisz akkor fognak rendesen rögzülni a figurák, amiket az órán tanulsz, ha van lehetőséged gyakorolni. Szerencsére ma már vannak olyan tánciskolák, ahol a tanítás után akár még egy órán át tudsz mindenféle zenére gyakorolni.

4. A mottód legyen:"A férfi vezet, a nő követ". Akár fiú vagy, akár lány, fontos tudnod, hogy mi a szereped. A tánc két ember között úgy működik, ha mindkettő a saját szerepét viszi. Lányok: ne vegyétek át a fiútól a vezetés szerepét, mert akkor egy életre elveszitek a kedvét a tánctól, hanem tanuljátok meg követni a vezetését. Higgyétek el, egy kis "engedmény" erről az oldalról rövid távon lehet, hogy kevésbé kellemes (kezdő partnernél), de hosszútávon mindenképp megtérülő befektetés. Továbbá ne magatoktól táncoljatok, hanem várjátok meg, amíg a fiú elindítja a figurát. Fiúk, ne várjátok a lányoktól, hogy maguktól táncoljanak, mert ők azt táncolják, amit ti vezettek nekik.

5. Higgy magadban: sok-sok ügyes táncossal lehet találkozni, de nem egy közülük nem is tudja, hogy mennyire jó táncos. Ha hiszel magadban, minden akadályt könnyebben veszel és így jobban fogsz táncolni is.

Ha ezeket megfogadod, tuti népszerű táncpartner leszel.
Ne feledd, mindenki lehet szuper táncos!

Táncra fel!