7+1 érv a tánc mellett

7+1 érv a tánc mellett

Ha szóba kerül a tánc, főleg a társastánc, akkor azoknak, akik csinálják, millió meg egy érv jut eszükbe, hogy miért is jó dolog. Összeszedtünk most nyolcat, amiért szerintünk nagyon megéri táncolni.

1. Mozgás! A tánc a teljes testünket átmozgatja, felfrissíti, esetleg kellemesen elfárasztja

2. Fogyj könnyedén! Ha kellően magas intenzitással, és kellően hosszú ideig táncolsz, akkor ez hozzájárul az alakod karbantartásához, sőt, izmosabbá is tehet!

3. Egészségre fel! A tánc hosszú távon növeli az állóképességedet, erősíti az izomzatodat, segít a keringési rendszer működtetésében, felfrissítésében. A mozgás által véded a szervezeted, segítesz magadnak megszabadulni a káros anyagoktól, és számos betegség előfordulásának az esélyét csökkentheted vele

4. A nevetés a legjobb orvosság! A tánc segít, hogy jobb kedved legyen. Ha kellően hosszú ideig és intenzíven csinálod, ugyanúgy boldogsághormont kezd el termelni a szervezeted, mint pl. futásnál. Erre elég kb 40 perc intenzív tánc, és máris sokkal jobb színben fogod látni a világot!

5. Tartást ad! Ha megtanulsz táncolni, akkor egy új sportágat sajátítasz el, ahol sikerélményed lesz. Ez mindig ad egyfajta tartást az embernek a mindennapokban. Így a nehezebb helyzetekben is sokkal hamarabb megtalálhatod a megoldást.

6. Rendszerezi a gondolataidat! Tánc közben, amikor csak a zenére, a táncra, és a partneredre figyelsz (amennyiben társastáncolsz), az összes többi gondolat, gond, baj egy időre kikapcsol a fejedben. A megélt táncos élmény pedig pozitív emlékképként raktározódik el a fejedben. Ezért tánc után valószínűleg mindig kicsit másként látod majd a világot, benne magad, és a problémáidat. Sokan számoltak be róla, hogy egy kiadós tánc utána a gondjaikra szinte magától, egyértelműen jutott eszükbe a megoldás, pedig előtte sokáig nem tudtak mit kezdeni az adott problémával.

7. Lelki fröccs! Egy tánciskolában, főleg ha van az óra végén lehetőség hosszabb ideig még ott maradni és gyakorolni, az emberek mindig beszélgetnek is egymással a tánc alatt/előtt/után. Sokszor pár kedves szó is elég, hogy a legelcsigázottabb, leglevertebb hangulatú vendég is jól érezze magát, és felfrissülve, feltöltődve, jobb lelkiállapotban hagyja el az órát, mint ahogy érkezett. A rendszeresen járó tanítványok sokszor segítik is egymást, és a tanárokra is számíthatsz!

+1. A magány és az unalom legjobb ellenszere! Egy tánciskolában, főleg ha társastáncolni mész, nagyon sok új embert ismerhetsz meg. Sok tánciskolában életre szóló barátságok, sőt, szerelmek szövődnek, és a remek hangulat mindig biztosítja, hogy jól szórakozz!